Archive

Archive for August, 2010

Invitatie la Agapa crestina de Nasterea Maicii Domnului

August 22nd, 2010 liviu No comments

Organizatia Reuniunea Doamnelor din cadrul parohiei noastre, va invita la masa traditionala de sfinta sarbatoare a Nasterii Maicii Domnului in data de 12 septembrie 2010, duminica, la sfinta noastra biserica imediat dupa incheierea sfintei liturghii.
Din meniul diversificat vor face parte: varza calita la cuptor cu costita si carne de porc, tocanita de pui cu legume, mamaliguta si ardei iute, fasole batuta , toate pregatite de o parte din doamnele parohiei. Urmeaza ca restul de doamne sa gateasca ceva special si surpriza in cinstea Sfintei Fecioare Maria.
Va invitam sa luati parte toti credinciosii si va asteptam cu drag la biserica noastra.
La Multi Ani!
Organizatia Reuniunea Doamnelor

Categories: General News Tags:

Parastas

August 22nd, 2010 liviu No comments

Dragi credinciosi,
Sinteti invitati la sfinta noastra biserica, duminica 5 septembrie 2010, la orele 10 : 30 pentru a participa la sfinta liturghie urmata de slujba parastasului de la 9 luni de cind a trecut la Domnul, roaba Sa, doamna Aneta Popescu.
Dupa oficierea serviciilor religioase la orele 12 : 30 va urma pomana pregatita de familia Popescu Alex.
Ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa odihneasca cu dreptii sufletul roabei Sale Aneta.
Dumnezeu sa o ierte!
Pr. Dan Ghica

Categories: General News Tags:

Adormirea Maicii Domnului

August 4th, 2010 liviu No comments

Dragi credinciosi,
Praznicul din data de 15 august este pe linga cinstirea Adormirii Maicii Domnului, si o rascolire a sufletelor crestinilor care sint legate de mosi si stramosi, de nadejdea mintuirii adusa de Sfinta Fecioara, care a fost rug nears pentru Moise( Iesire 3, 2-3), Scara intre cer si pamint pentru Iacov ( Facere 28,12), Usa incuiata( Iez.13,26), Suprema intelepciune paminteasca( Pilde 9,1), Roua cerului pentru Ghedeon ( Jud. 6, 36-40), Mama dupa trup a Mintuitorului, mirarea ingerilor ( Luca 1, 28-29), Imparateasa cerului ( Ps. 14,10), mingiierea apostolilor, protectoarea vaduvelor si orfanilor, insotitoarea celor nedreptatiti, salvarea celor deznadajduiti si Maica tuturor crestinilor, Potirul pamintesc in care a salasluit Mintuitorul Iisus Hristos si din care indraznim si noi sa primim trupul si singele Domnului.
Preacurata Fecioara ” pe toti cei care vor sa intre cu credinta in Sfinta biserica, Nascatoare de Dumnezeu, pururea ii miluiesti, iar pe cei ce te maresc, de toate asupririle si supararile ii izbavesti. Pentru aceasta si binecredinciosilor care pururea te fericesc, biruinta asupra potrivnicilor si toate cele de mintuire, daruieste-le…” .
Dragii mei credinciosi, Biserica detine de la Hristos, prin sfintii apostoli, intregul adevar dumnezeiesc despre mintuire, puterea de a sfinti pe cei ce vin la ea sau care sint membrii ei, prin sfintele Taine savirsite de Hristos insusi in Duhul Sfint, prin episcopul si preotii ei, precum si puterea de a conduce fara greseala pe fiii ei pe drumul mintuirii si de a lucra cu ei mintuirea lor, din puterea data ei de Hristos insusi.
Va rog veniti la Biserica, numai la Biserica are loc intilnirea omului cu Hristos prin lucrarea Duhului Sfint.
Duminica 15 august la ora 10 : 30 savirsim Sfinta Liturghie, iar incepind cu orele 12 : 30 urmeaza agapa crestina organizata de doamnele din parohie, care ne-au anuntat ca fiecare vor gati ceva special in cinstea Sfintei Marii. Va invitam sa luati parte toti credinciosii.
Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea Lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sfintului Duh sa fie cu voi cu toti!
La Multi Ani!
Pr. Dan Ghica

Categories: General News Tags: