Archive

Archive for June, 2010

Dragi credinciosi,

June 21st, 2010 liviu No comments

Simbata 26 iunie 2010, la Sfinta noastra Biserica va avea loc slujba Parastasului de la 6 luni, pentru doamna Aneta Popescu, mutata de la noi la Domnul in ziua de 7 ianuarie 2010, de sfintul Ioan Botezatorul. Slujba va fi precedata de Sfinta Liturghie care se va oficia de la ora 10:30, iar de la ora 12:00 va incepe slujba Parastasului urmata de pomana.
Doamna Aneta Popescu a fost ctitor al Bisericii noastre, cintaret la strana si membra a Consiliului Parohial. A avut o viata implinita si fericita, intemeiata pe credinta in Dumnezeu si pe familie. Toti credinciosii nostri sint invitati sa ia parte la evenimentul religios.
Il rugam pe bunul Dumnezeu sa odihneasca cu dreptii sufletul roabei Sale Aneta.
Pr. D. Ghica

Categories: General News Tags:

Invitatie la Agapa de Postul Simpetrului

June 8th, 2010 Stefan No comments

Postul Sfintilor Apostoli( popular – Postul Simpetrului).
Este postul ce precede sarbatoarea comuna a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (29 iunie) si este rinduit de Biserica in cinstea celor doi verhovnici ai apostolilor si in amintirea obiceiului lor de a posti inainte de a intreprinde acte importante (Fapte 13, 2 si Fapte 14, 23). Totodata prim tinerea acestui post se cinstesc darurile Sfintului Duh, care s-au pogorit peste Sfintii Apostoli la Cincizecime si care se revarsa in fiecare an peste Biserica la sarbatoarea Rusaliilor.
Spre deosebire de celelalte posturi, care au o durata fixa, postul Simpetrului are o durata variabila de la an la an.
Biserica noastra va asteapta in data 27 iunie 2010, duminica, la Sfinta Liturghie si la agapa frateasca traditionala cu mincare de post. Masa va fi pregatita de doamnele din parohia noastra, nu vor lipsi din meniu pestele la gratar si fructele de mare, iar aportul fiecarui participant va fi de 10 $.
Va asteptam cu drag la frumoasa noastra Biserica din Sheeler Avenue, no 1809.
Cu binecuvintari.
Pr.D.Ghica telefon: 407-575-0528

Categories: General News Tags:

Din cugetarile lui Nicolae Steinhardt

June 5th, 2010 liviu No comments

“Cînd un om reuşeşte să facă ceva ce i-a solicitat mult efort, în el începe să lucreze trufia. Cel ce slăbeşte, se uită cu dispreţ la graşi, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsuceşte nasul dispreţuitor cînd altul se bălăceşte, încă, în viciul său.

Dacă unul îşi reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreţ şi cu trufie către păcătosul, care se căzneşte să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte! Ceea ce reuşim, ne poate spurca mai ceva decît păcatul însuşi. Ceea ce obţinem se poate să ne dea peste cap reperele emoţionale în aşa manieră încît ne umple sufletul de venin.

Banii care vin spre noi ne pot face aroganţi şi zgîrciţi, cum succesul ne poate răsturna în abisul înfricoşător al patimilor sufleteşti. Drumul către iubire se îngustează cînd ne uităm spre ceilalţi de la înălţimea vulturilor aflaţi în zbor. Blîndeţea inimii se usucă pe vrejii de dispreţ, de ură şi de trufie, dacă sufletul nu este pregătit să primească reuşita sa cu modestia şi graţia unei flori… Tot ce reuşim pentru noi şi ne aduce energie este menit a se întoarce către aceia ce se zbat, încă, în suferinţă şi-n păcat. Ochii noştri nu sunt concepuţi pentru dispreţ, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căzneşte să iasă din sufletele noastre. Succesele nu ne sunt date spre a ne înfoia în pene, ca în mantiile statuilor, ci pentru a le transforma în dragoste, în dezvoltare şi în dăruire pentru cei din jur.

Dacă reprimi foamea în timp ce posteşti, foamea se va face tot mai mare. Mintea ta o să viseze mîncăruri gustoase şi alese, mintea o să simtă mirosurile cele mai apetisante chiar şi în somn, pentru ca, în ziua următoare, înebunită de frustrare, să compenseze lipsa ei printr-un dispreţ sfidător faţă de cel ce nu posteşte. Atunci, postul devine prilej de trufie, de exprimare a orgoliului şi a izbînzii trufaşe asupra poftelor… Dar, dincolo de orice, trufia rămîne trufie, iar sentimentul frustrării o confirmă. Dacă ai reuşit în viaţă, nu te agăţa de nereuşitele altuia, pentru a nu trezi în tine viermele cel aprig al orgoliului şi patima înfumurării. Reuşita este energia iubirii şi a capacităţii tale de acceptare a vieţii, dar ea nu rămîne nemişcată, nu este ca un munte sau ca un ocean. Îngîmfarea şi trufia reuşitei te coboară, încetul cu încetul de pe soclul tău, căci ele desenează pe cerul vieţii tale evenimente specifice lor.

Slăbeşte, bucură-te şi taci! Lasă-te de fumat, bucură-te şi taci! Posteşte, bucură-te şi taci!Curăţă ograda ta, bucură-te de curăţenie şi lasă gunoiul vecinului acolo unde vecinul însuşi l-a pus. Căci între vecin şi gunoiul din curte există o relaţie ascunsă, nişte emoţii pe care nu le cunoşti, sentimente pe care nu le vei bănui vreodată şi cauze ce vor rămîne, poate, pentru totdeauna ascunse minţii şi inimii tale.

Între omul gras şi grăsimea sa există o relaţie ascunsă. O înţelegere. Un secret. Un sentiment neînţeles. O emoţie neconsumată. O dragoste respinsă. Grăsimea este profesorul grasului. Viciul este profesorul viciosului. Şi, în viaţa noastră nu există profesori mai severi decît viciile şi incapacităţle noastre..”

“Acum stiu, stiu ca orice ura, orice aversiune, orice tinere de minte a raului, orice lipsa de mila, orice lipsa de intelegere, bunavointa, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul gratiei si gingasiei unui menuet de Mozart… este un pacat si o spurcaciune; nu numai omorul, ranirea, lovirea, jefuirea, injuratura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea, orice cautatura rea, orice dispret, orice rea dispozitie este de la diavol si strica totul.
Acum stiu, am aflat si eu… ”

Nicolae Steinhardt

Categories: General News Tags: